Εισαγωγή

Τώρα που έχετε τον στόχο σας σχετικά με τη δουλειά ή την καριέρα σας και έχετε ήδη σκεφτεί πώς σχετίζονται οι διαφορετικές συνθήκες για εσάς και τη ζωή σας (Δραστηριότητα 1 από την Ενότητα 3), είναι καιρός να ερευνήσετε την αγορά εργασίας, τους πόρους σας, τις ανάγκες σας και τις υπάρχουσες ευκαιρίες αναβάθμισης δεξιοτήτων.

Σκοπός

Με βάση τις ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά εργασίας και τις απαιτήσεις της θέσης εργασίας/καριέρας που επιλέξατε, αυτή η δραστηριότητα στοχεύει να σας βοηθήσει να καθορίσετε τους πόρους και τις ανάγκες σας, που σχετίζονται με την εκπλήρωση του στόχου σας. Θα σας καθοδηγήσει επίσης προς την έρευνα σχετικά με πιθανές ευκαιρίες αναβάθμισης δεξιοτήτων.

ΒΗΜΑ 1: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Γράψτε για άλλη μια φορά ποια είναι η δουλειά – στόχος σας.

Για παράδειγμα: Θέλω να γίνω οδηγός ταξί.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι απαιτήσεις για αυτή τη δουλειά;

  • προσόντα
  • εμπειρίες
  • προσωπικά χαρακτηριστικά


Τώρα σκεφτείτε τις λέξεις – κλειδιά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όταν κάνετε έρευνα στις προκηρύξεις εργασίας. Θα τα χρειαστείτε όταν αρχίσετε να εργάζεστε με τις μηχανές αναζήτησης εργασίας.

  • Λέξεις – κλειδιά που σχετίζονται με τον τίτλο και το επάγγελμα της εργασίας.

Εδώ γράφετε οποιεσδήποτε λέξεις και εκφράσεις, που μπορείτε να σκεφτείτε, σχετικά με τον τίτλο της εργασίας (πώς θα ονομάζεται η δουλειά σας) και το επάγγελμα (ποιο επάγγελμα μπορεί να απαιτείται για αυτήν τη δουλειά) Για παράδειγμα: οδηγός, οδηγός ταξί

  • Περιοχή δραστηριότητας.

Εδώ γράφετε σε ποια περιοχή δραστηριότητας μπορεί να ανήκει η δουλειά σας. Οι περισσότερες από τις μηχανές αναζήτησης εργασίας επιτρέπουν στους χρήστες να περιορίζουν την αναζήτησή τους με βάση τον τομέα δραστηριότητας. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο κοιτάζοντας μικρότερο αριθμό ανακοινώσεων εργασίας. Για παράδειγμα: υπηρεσίες, μεταφορές

Για να προετοιμαστώ κατάλληλα για την εύρεση της επιθυμητής εργασίας έχω γράψει

I have identified the activity areas to which my desired job belongs to.